Overstap op "slechte voeding"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Je hebt al aardig wat advies gehad, en Roosje is druk bezig met de zoektocht voor je, top 
Maar wil ook even aangeven dat we hier een (aardig lange) tijd TotW gevoerd hebben, en de enige waar Taika een stuk dunnere ontlasting van kreeg was toen we een keer een zak Pacific Stream hadden.
Heb je het al eens geprobeerd met alleen Wetlands? Want als je het door elkaar voert, dan weet je natuurlijk niet of je hond op beide of maar op 1 smaak reageert.
 
Wat ik ook nog wil zeggen is dat wij Taika ook even heel kort op Hill's hebben gehad (de zak konden we heel goedkoop krijgen van een bevriende DA) omdat we echt even niet meer wisten wat we haar moesten voeren (braken, diarree, at een paar weken niks meer). We hebben toen dus even Hill's Science Plan Sensitive Stomach gevoerd, wat ze echt met smaak op at, en waar ze het ook gewoon goed op deed. Prima ontlasting, niet echt verschil in haar vacht ofzo, etc. Toch voor mijn gevoel vond ik het niet fijn om zoveel granen en andere 'zooi' te voeren, dus we zijn langzaam weer overgegaan op haar normale voer.
Zo ontzettend slecht is het dus niet om iets te voeren waar je hond het goed op doet. Of dit nu graanvrij is of niet, dat is iets wat je uit moet zien te vinden, maar er is geen wet die voorschrijft dat het persé graanvrij of vers moet zijn "

 

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ja, de laatste maand gaven we enkel Wetlands. Vandaag voor de eerste keer 'Hill's Prescription Diet Canine - I/D' gekocht, maar dus geen succes. Nu nog even afwachten hoe de volgende maaltijden gaan zijn..

Hadden eerst al even 'Royal Canin Sensible: sensitive digestion' maar daar moest ze helemaal niets van weten. Echt heel erg voor haar :(

Anoniem (Gast)

En met een klein schepje blikvoer(ook van i/d)of wat gekookte kip erdoor?Dan word het wat smakelijker.Ik vermoed dat je hond het op de normale Rc en Hills het ook wel al beter zal doen.Leuk al die "nieuwe"merken brok,maar vergeet niet dat RC en Hills al tientallen jaren een enorme verkoopomzet hebben en dat is vast niet omdat het allemaal rotzooi is en honden er massaal van omvallen.Voer gewoon waar je hond het goed op doet en laat je niet gek maken door de mening van 1 persoon op dit forum.Je hond is toch geen proefkonijn met iedere maand een ander merkje?En ondertussen gaan de hele darmen naar de maan.Dàt is pas zielig!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: alleva duck en barley
^